De fiecare data când zâmbim, râdem sau ne încruntăm, muşchii delicaţi de sub pielea feței se contractă, dând naştere ridurilor şi pliurilor cutanate de expresie. De-a lungul timpului, contracţia constantă şi susţinută a acestor muşchi poate duce la adâncirea pliurilor şi la permanentizarea acestora. Efectele cremelor minune sunt limitate, de joncţiunea dermo-epidermică . Tratamentul care oferă rezultate vizibile şi de durată pentru ridurile de expresie, în special pentru cele din jumătatea superioară a feţei, este toxina botulinică.
Înainte să fie folosită în medicina estetică, toxina botulinică a fost utilizată o bună perioadă de timp în medicină de recuperare.
Este o proteină produsă de bacteria Clostridium botulinum, care se introduce prin injectare în zonele cu probleme şi blochează transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială răspunzătoare de ridurile de expresie.
Pielea rămâne astfel întinsă şi netedă, iar regiunea tratată este întinerită cu aproximativ 5-10 ani, în timp ce musculatura facială netratată continuă să se contracte normal.
Efectul toxinei botulinice este vizibil dupa 2-14 zile de la injectare şi durează în medie 6 luni. Această schimbare se instalează diferenţiat de la caz la caz, în funcţie de vârstă, sex, dar şi calitatea pielii.
Evaluarea corectă se realizează efectuând fotografii de control înainte şi după tratament, la 7 şi 14 zile.
Pacientul îşi poate relua activitatea normală imediat după injectare, dar va trebui să evite în următoarele zile masajul local, expunerea la soare, sauna. Efortul fizic este permis, iar machierea şi demachierea trebuie realizate cu manevre precaute.
Injectarile cu toxină botulinica sunt foarte uşor tolerate de majoritatea pacienţilor, iar timpul acordat intervenţiei, cât şi raportul preţ-rezultat situează acest tratament în topul alegerilor pentru eliminarea ridurilor. Dezavantajele sunt limitate la caracterul reversibil şi implicit la costurile de reinjectare. În cele mai multe dintre cazuri însă, caracterul temporar este de dorit, tocmai pentru ca aspectul să poată fi modelat în plus sau în minus de la o şedinţă la alta, în funcţie de dorinţele şi nevoile pacientului. Putem obţine efect de ridicare a sprâncenelor sau să tratăm doar zona de încruntare dintre sprâncene - individualizarea rezultatelor.
Efectele secundare sunt pasagere şi pot consta în umflarea discretă şi temporară (două zile) a zonei sau apariţia vânătăilor la locul de injectare. Efecte secundare mai serioase constau în căderea pleoapei sau diplopie (vedere dublă), dar ele nu necesită niciun tratament, deoarece dispar de la sine.
Cu ajutorul acidului hialuronic putem reda volum şi contur buzelor, tratăm cearcănele, ridurile şi pielea de pe faţă şi gât, dar şi redăm rotunjime pomeţilor şi hidratăm decolteul, mâinile si gâtul.
Pe scurt rejuvenare si volumetrie facială.
Acid Hialuronic , cunoscut şi sub numele de hyaluronan sau hialuronat, este un carbohidrat ce se găseşte în mod natural în organismul uman, mai ales în cartilaje şi în piele.
Odată cu înaintarea în vârstă volumul de acid hialuronic din epiderma scade, ceea ce duce la pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor. Datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit, de ani buni, în industria cosmetică.
Acidul hialuronic stimulează sinteza de colagen. Colagenul susţine pielea, iar cantitatea optimă de colagen contribuie la menţinerea fermităţii şi supleţei pielii. Dacă vom asigura o cantitate optimă de acid hialuronic în organism, atunci vom determina şi menţine şi o cantitate optimă de colagen în ţesuturi, ajutând astfel la sporirea efectului antiaging.
Câteodată pot apare mici reacții locale de edem și roșeață temporară care sunt normale după majoritate procedurilor minim invazive. Echimozele pot apărea la personanele cu predispoziție mai mare de sângerare.
Reacţiile de respingere sunt extrem de rare, întrucât tratamentele cu acid hialuronic sunt foarte bine tolerate, fiind vorba despre un compus natural ce există deja în toate ţesuturile conjunctive. Totuşi, există câteva riscuri de genul reacţiilor alergice – febră, greaţă, vărsături, inflamare, în cazul utilizării acidului la pacientele cu boli autoimune.
De asemenea, nu este recomandată utilizarea acidului hialuronic în timpul sarcinii şi nici imediat după sarcină sau la persoanele depistate cu intoleranţă la compusul de bază.
Bineînţeles, durata efectului acidului hialuronic injectat variază şi în funcţie de capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De menţionat însă este faptul că acidul hialuronic este biodegradabil 100%.
Skinboosters îmbunătățește calitatea pielii prin folosirea(efectul dovedit științific)acidului hialuronic stabilizat prin refacerea hidroechilibrului și îmbunătățirea elasticității pielii.
Se aplică prin micro-injecții pentru a reface rezervele naturale de acid hialuronic de la nivelul dermului și pentru a îmbunătăți pe termen lung pielea din interior.
Acest tratament asigură o hidratare îndelungată și profundă acolo unde este necesar. Produsul Skinbooster asigură o îmbunătățire treptată a calității pielii efectele sale fiind vizibile în timp. În funcție de gradul de deshidratare a pielii specialistul va decide numărul de ședințe necesare in functie de aspectul pielii.
Acest tratament nu va fi folosit pentru volumizare el având scopul de hidratare și rejuvenare a pielii deshidratate cu riduri fine.
Câteodată pot apare mici reacții locale de edem și roșeață temporară care sunt normale după majoritate procedurilor minim invazive.
Echimozele pot apărea la personanele cu predispoziție mai mare de sângerare. Reacţiile de respingere sunt extrem de rare, întrucât tratamentele cu acid hialuronic sunt foarte bine tolerate, fiind vorba despre un compus natural ce există deja în toate ţesuturile conjunctive. Totuşi, există câteva riscuri de genul reacţiilor alergice – febră, greaţă, vărsături, inflamări, în cazul utilizării acidului la pacientele cu boli autoimune. De asemenea, nu este recomandată utilizarea acidului hialuronic în timpul sarcinii şi nici imediat după sarcină sau la persoanele depistate cu intoleranţă la compusul de bază. Bineînţeles, durata efectului acidului hialuronic injectat variază şi în funcţie de capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De menţionat însă este faptul că acidul hialuronic este biodegradabil 100%.
Mezoterapia este o procedura nechirurgicală minim invazivă, ce presupune introducerea în straturile profunde ale pielii cu ajutorul unor ace foarte fine a unor substanţe cu rol terapeutic, substanţe ce nu ar putea penetra altfel joncţiunea dermo-epidermică din structura pielii. Este o procedură sigură, relativ nedureroasă, cu rezultate vizibile încă de la primele şedinţe.
Majoritatea substanţelor nutritive din produsele cosmetice acţionează doar în stratul superficial al pielii, şi nu asupra dermului care ar benefica cel mai mult de pe urma lor. Mezoterapia ne permite să trecem de obstacolul reprezentat de joncţiunea dermo-epidermică şi să aducem în straturile profunde ale pielii substanţe terapeutice necesare în doze eficiente.
Se poate injecta: acid hialuronic, multivitamine, aminoacizi, oligoelemente, antioxidanţi, factori de creştere, minoxidil sau agenţi lipolitici.
Principalele utilizari ale mezoterapiei sunt: tratarea pielii deshidratate, reducerea fotoîmbătrânirii cutanate, reducerea petelor sau riduri, reducerea celulitei, vergeturilor sau în cazul căderii părului tratarea alopeciei.
Mezoterapia s-a dovedit extrem de utilă de asemenea în tratamentul cicatricilor, a vergeturilor şi a pielii flasce, mai ales în asociere cu terapia PRP.
Mezoterapia este utilizată pentru reîntinerirea pielii, mai ales la nivelul feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor. Injectările cu acid hialuronic cresc hidratarea cutanată, previn şi combat ridurile fine. Alte substanţe stimulează fibroblaştii din piele să producă mai mult colagen şi regenerează elastina, reduc efectele radicalilor liberi, îmbunătăţesc elasticiatea şi textura pielii şi ameliorează ridurile. Există cocktaliluri de mezoterapie ce reduc hiperpigmentările cutanate, controlând producţia de pigment a melanocitelor din piele.
Administrarea intradermica de antioxidanţi, pantenol, minoxidil şi oligoelemente stopează căderea părului şi stimulează recreşterea atât la bărbaţi, cât şi la femei. Procedura stimulează fluxul sangvin la nivelul scalpului şi oferă substanţele nutritive necesare pentru ca foliculii piloşi să producă un păr mai gros şi mai rezistent.
Efectele secundare în urma mezoterapie sunt foarte rare. Câteodată pot apare mici reacții locale de edem și roșeață temporară care sunt normale după majoritate procedurilor minim invazive. Echimozele pot apărea la personanele cu predispoziție mai mare de sângerare.
Reacţiile alergice sunt extrem de rare, întrucât tratamentele de mezoterapie sunt foarte bine tolerate.
Totuşi, există câteva riscuri de genul reacţiilor alergice – febră, greaţă, vărsături, inflamări, în cazul persoanelor care prezintă alergie la produsul injectat. De aceea este bine să informați medicul dacă sunteți alegic la diferite substanțe sau medicamente.
De asemenea, nu este recomandată utilizarea mezoterapiei în timpul sarcinii şi nici imediat după sarcină sau la persoanele depistate cu intoleranţă la compusul de bază. Bineînţeles, durata efectului mezoterapiei variază înfuncție de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei.
O metodă 100%naturală – tratamentul cu plasmă autologă este un stimulent biologic de regenerare foarte eficient, ce conține o concentrație mare de factori de creștere (hormoni, proteine și vitamine), în proporția lor naturală.
Terapia în sine, reprezintă o procedură medicală de reîntinerire cutanată (a pielii) prin refacerea structurii ei. Plasma trombocitară este obţinută din sângele propriu al pacientului, asigurându-se astfel biocompatibilitatea deplină a substanţei injectate cu organismul, ceea ce exclude apariţia reacţiilor imunologice şi alergice, precum şi posibilitatea respingerii.
Metoda constă în recoltarea de la pacient a unei cantităţi de aproximativ 8ml sânge într-un tub vidat special pentru acest tratament și de unică folosință. Proba astfel recoltată este supusă unui proces de centrifugare, ceea ce asigură separarea plasmei şi a trombocitelor de restul elementelor din sânge. Prin metoda descrisă mai sus, , se obţine o plasmă autologă, bogată în trombocite.
Aceste trombocite sunt celule, care conţin factori de creştere şi reparare tisulară, ce se eliberează în mod normal de organism pentru a vindeca ţesuturile lezate. Plasma astfel obţinută este reinjectată în zonele selectate, sub forma unor microbolusuri, intradermice, la aproximativ 1 cm distanţă, cu acoperire integrală a zonei de lucru.
Alegerea unei opţiuni terapeutice de tratament trebuie să fie personalizată în funcție de zona tratată pentru un rezultat cât mai eficient, iar acest lucru se poate realiza numai după o evaluare corectă a medicului specialist .
Tratamente la nivelul feței, decolteului și mâinilor.
Orice problemă de textură, deshidratare și ridurile superficiale de la nivelul feţei, a gâtului şi a decolteului;Faţa dorsală a mâinilor pentru creşterea elasticităţii şi fermităţii tegumentare;
Tratamentul cu PRP în zona feței poate fi asociat şi chiar este indicat a fi asociat cu injectarea de alte produse cum ar fi Acidul Hialuronic, terapie cu toxina botulinica.
PRP-ul favorizează eliberarea de factori de creştere locală având ca scop accelerarea, stimularea şi regenerearea tisulară prin formarea de neocolagen – tipul I, III, IV.
Tratamentul se face cu aplicare locală de cremă anestezică, deci putem spune că este aproape fără durere.
Terapia necesita 3-4 tratamente repetate la un interval de 2-3 săptămâni, pentru un efect stabil. Pentru întreţinere este necesar un tratament pe an.
Tratamentul PRP pentru stoparea căderii părului şi stimularea creşterii acestuia;
Micro- Injecţiile cu plasmă trombocitară autologă previn atrofierea foliculilor de păr şi „îi transferă” din faza de cădere (telogen) în faza de creștere (anagen). Tratamentul cu plasmă autologă îmbunătăţeşte microcirculaţia şi metabolismul celular, stimulează imunitatea locală a scalpului, inhibă flora patogenă, hrăneşte intens bulbii capilari.
După urmarea tratamentului, părul își recapătă strălucirea, devine mai gros şi rezistent de asemenea foliculii de păr miniaturizați datorită afectării Dihidrotestosteronului (Alopecia Androgenică) se regenerează fiind capabili să producă fire de păr cu aspect normal.
Acestă procedură poate fi considerată o procedură de bază în tratamentul afecţiunilor părului și este folosită cu succes în combinaţie cu mezoterapia.
Terapia necesita 3-4 tratamente repetate la un interval de 2-3 săptămâni, pentru un efect stabil. Pentru întreţinere este necesar un tratament pe an.
Mecanismul de acţiune al terapiei este unul multimodal ambele componenete al produsului PRP fiind implicate în regenerarea tisulară.
Deoarece toţi produşii obtinuţi sunt autologi riscul unei reacţii imunologice locale este exclus. Folosind sângele propriu al pacientului, riscul de infecţie este eliminat. Procedura de obţinere a PRP-ului se face în prezența pacientului.
Câteodată pot apare mici reacții locale de edem și roșeață temporară care sunt normale după majoritate procedurilor minim invazive. Echimozel pot apărea la personanele cu predispoziție mai mare de sângerare.
De asemenea, nu este recomandată utilizarea mezoterapiei în timpul sarcinii şi nici imediat după sarcină sau la persoanele depistate cu intoleranţă la compusul de bază. Bineînţeles, durata efectului mezoterapiei variază înfuncție de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei.
Firele bioresorbabile se folosesc de mult timp in chirurgia generala și nu numai pentru, a realiza suturi de profunzime sau superficiale. Firele PDO au fost primele introduse în estetică, sunt biodegradabile, sigure iar intervalul mediu de biodegradare este de 6-8 luni.
Ele sunt sterile și 100% biodegradabile. Folosim fire sterile din Polidioxanona (PDO) si Poli Caprolactona (PCL), material biocompatibil cu țesutul uman.
Introduse în piele, acestea stimulează circulația locală și oxigenarea țesutului precum și inducerea unei reacții de fibroza care determină sinteza de neocolagen (colagen l si lll). Această reacție este responsabilă pentru efectul de ridicare (lifting) al pielii și ștergere a ridurilor. Firele se resorb în câteva luni însă efectul se mentine termen indelungat (1-2 ani).
Tratamentul presupune introducerea la nivel cutanat de multiple fire care vor rămâne în țesut până la biodegradarea lor completă. Acesta crează o rețea vectorială cu efect de lifting instant, însă va determina și eliminarea ridurilor sau aspectului de piele flască. Rezultatul constă într-o piele întinerită, luminoasă și elastică.
Firele bioresorbabile se pot folosi și la nivelul corpului pentru a reduce aspectul de piele flască și îmbunătățește calitatea pielii brațelor, sânilor, abdomenului.
Mai mult, pot îmbunătâții aspectul de coaja de portocala de la nivelul coapselor și feselor sau pot fi folosite pentru lifting fesier (ridicarea feselor) și de sâni.
Câteodată pot apare mici reacții locale de edem și roșeață temporară care sunt normale după majoritate procedurilor minim invazive.Echimozel pot apărea la personanele cu predispoziție mai mare de sângerare.
Peelingul chimic face parte din categoria tratamentelor destinate combaterii mai multor aspecte inestetice cutanate.
Acesta îmbunătățește aspectul și textura pielii, uniformizează nuanța tenului, decolorează petele inestetice, reduce dimensiunea porilor și ameliorează cicatricile post-acnee.
În funcție de rezultatul pe care îl dorim, medicul alege acidul folosit în peeling, în concentrația care să asigure efectull așteptat, cu cât mai putine efecte adverse.
Interesează epidermul și produce decaparea / exfolierea actestuia. Se folosesc acizi de tipul acizilor glicolic, salicilic, phytic sau lactic.
Principalul efect este de a curăța porii, de a reduce secreția sebacee, dar vizeaza și rejuvenarea faciala prin reducerea liniilor fine, a hiperpigmentărilor post-acnee sau a melasmei (pete maronii). În urma tratamentului pielea este imediat calmată de o masca hidratantă și cicatrizantă.
Acest tip de peeling se poate realiza chiar și în pauza de prânz, așa că vă puteți relua imediat activitățile curente.
Interesează stratul superficial al dermului, adică dermul papilar. Cel mai utilizat acid este acidului tricloracetic (TCA) în concentrații pe care le stabilim în functie de tenul și necesitățile fiecărei paciente.
Rolul său este de a stimula productia de colagen (neocolageneza) ameliorarea ridurilor, îmbunătățirea aspectului cicatricilor atrofice apărute după acnee sau vărsat de vânt. Este ideal pentru a trata ridurile din jurul gurii (“ridurile fumatorilor”) și melasma rezistenta la alte creme sau preparate locale.
Recomandăm o perioadă de 3-4 zile de recuperare din cauza descuamarii accentuate. Dacă initial pielea este ușor roșiatică, în următoarele zile veți resimți nevoia de hidratare a pielii cu creme emoliente pentru că aceasta dă senzația de “strangere”, urmând a se descuama în lambouri (scuame albe sau maronii care reprezintă stratul de celule moarte ce se exfoliază treptat).
Înainte de a efectua tratamentul de peeling chimic, este necesară o consultație pentru a stabili dacă există contraindicații pentru această procedură. Medicația fotosensibilizantă trebuie oprită (de exemplu, antibioticele din clasa tetraciclinelor sau cremele cu Retinol), iar expunerea la soare sau solar este interzisă atât înainte cât și o perioadă de timp după procedura. De asemenea, trebuie evaluat riscul de a dezvolta cicatrici hipertrofice și a verifica dacă există infecții active ale pielii. După peeling, se vor recomanda creme sau loțiuni cu factor de protecție solară pentru a evita discromiile cutanate (pete albe sau maronii), precum și creme epitelizante, cicatrizante pentru o recuperare cât mai rapidă. Orice prescripție este individualizată, pentru pielea fiecarei paciente.