Transplant păr

Ce este alopecia androgenetică?

Alopecia androgenetică poate apare la vârste foarte fragede și este moștenită. Cauza este excesul de Dihidrotestosteron.

Drept urmare firele de păr se miniaturizează și își reduc diametrul treptat până la dispariția totală.

Dihidrotestosteronul va reduce faza de creștere a firului de păr, astfel acesta ne mai putând atinge o lungime și un diametru care să poată conferi acoperire.

Cauzele comune ale alopeciei sunt:

- Alopecia androgenetică de cauza genetică

- Alopecia datorată stresului ( telogen efluvium)

- Alopecia localizată ( alopecia Areata)

În cazul cazurilor avansate de calviție pentru a obține o stabilizare a căderii părului este necesar să se trateze în prealabil zona afectată cu terapii complementare.

Printre acestea se numără Terapia PRP (plasmă bogată în trombocite și factori de creștere) și mezoterapie (aminoacizi și multivitamine introduse la nivelul dermului prin microinjectii).


ALOPECIA DE TIP MASCULIN
Clasificarea Norwood


În cazul alopeciei de tip masculin cea mai eficientă metodă de cuatificarea a calviției este Clasificarea Nordwood. Acesta va oferi informații legate de progresivitatea alopeciei și ne va ajuta să alegem modalitatea optimă de tratament.

În cazurile de alopeciae extremă la vârste tinere, vom elabora un plan de tratament pe termen lung care va avea ca scop stoparea căderii părului.

Așteptările realiste din partea pacientului sunt cheia succesului în abordarea cazurilor extreme de alopecie.


ALOPECIA DE TIP FEMININClasificarea Savin


Alopecia de tip feminin are ca și caracteristică definitorie dispunerea difuză a zonelor cu pierdere vizibilă de desitate,

Însă cu păstrarea desității de cele mai multe ori la nivelul liniei părului și la nivel occipital.

De acest tip de alopecia pot suferi și bărbații fiind însă mult mai des întâlnită la femei.

Femeile pot avea de asemenea o dispunere a alopeciei de tip masculin cu retracția liniei părului și golfuri alopepcice.

Cazurile de alopecie la femeie sunt adesea mai dificil de tratat și adesea cazul poate necesita o abordare multidisciplinară în cadrul mai multor specialități.

Expertiza și experiența medicului sunt definitorii in acest caz.


Cea mai eficientă metodă de a trata calviția este transplantul de păr!


Transplantul de păr la barbati

Căderea părului la bărbați poate crea multă nesiguranță si lipsă de încredere în propia persoană în special la persoanele tinere.

Problemele cele mai întâlnite sunt retracția liniei părului, golfuri alopecice, subțierea părului la nivelul vertexului.

Unul din trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani suferă de alopecie. De aceea transplantul de păr este pentru mulți bărbați soluția ideală de a trata acest neajuns estetic.

În cursul consultației vom asculta cu atenție dorințele Dvs. și îmreună vom stabili un plan de tratament conform așteptărilor Dvs și bazat pe sitauția actuală a calviției de care suferiti. Pentru o evaluare cat mai corecta se foloseste tricoscopul, un aparat minim-invaziv ce analizeaza si ajuta medicul sa stabileasca protocolul de tratament personalizat de la caz la caz.

Advizul medicului este unul personalizat pentru fiecare pacient în parte cu scopul de a obține rezultate cat mai aproape de asteptarile pacientului

Procedura de transplant este una minim invazivă cu recuperare rapidă sub anestezie locală fără dureri sau disconfort. Zona donatoare cât și zona transplantată se vor vindeca fără cicatrizare și pierdere de densitate vizibilă datorită tehnici Micro Fue Regenerativ.

Rezultatele naturale vă vor ajuta să vă recăpătați imaginea pierduta si spunem asta vazand zilnic pacientii transplantati cu 9, 12 luni in urma.

Este cu adevarat o schimbare uneori incredibila in atitudine si comportament!

Transplant reconstructiv cicatrici și pentru alopecie cicatricială

Alopecia Cicatricială de cauză traumatică

Una dintre caracteristicile țesutului cicatricial este că, creșterea părului nu se recuperează de la sine niciodată.

Datorită metodei Micro FUE Regenerativ, folosita in Clinica noastra, acum este posibilă si creșterea  părului la nivelul cicatricilor, chiar dacă este disponibil doar un număr mic de fire de păr donatoare, in cazul accidentelor cu combustie ce au deteriorat grav scalpul.

În special, pacienții cu arsuri tind să aibă o suprafață donatoare foarte limitată pentru transplantul de păr.

Pe lângă limitările legate de zona donatoare există și limitări legate de vascularizația zonei ce urmează să fie tratata.

În plus, acești pacienți suferă adesea mai multe interveții chirurgicale reconstructive, ce sunt nu numai fizic, dar și psihic foarte solicitante.

Scopul nostru este de a trata cu ajutorul unei tehnici ce este nedureroasă și implică un proces de vindecare rapid.

Specialiștii noștri au experiență  în tratarea cazurilor complicate post traumatice sau post arsuri prin metoda minim invazivă Micro Fue Regenerativ in Clinici din Amsterdam, Londra si Paris cu care colaboreaza de peste 6 ani.

Transplantul la nivelul cicatricilor ajută la recuperarea estetică a pacienților care au cicatrici instetice la nivelul scalpului sau a altei zone acoperite în mod normal de păr.


Transplantul de păr reconstructiv

Alopecia Cicatricială de cauză inflamatorie autoimună

Alopecia cicatricială primară se referă la un grup divers de afecțiuni rare ce distrug foliculul de păr, îl înlocuiesc cu țesutul cicatricial și determină pierderea permanentă a părului.

Căderea părului poate fi treptată, fără simptome și neobservată pentru perioade lungi. În alte cazuri, căderea părului poate fi asociată cu mâncărimi severe, durere și arsură și poate progresa rapid. Alopecia cicatricială apare la bărbați și femei sănătoase, de altfel, de toate vârstele și este intalnita în întreaga lume, indiferent de rasa.


Semne și simptome 

Zonele afectate ale scalpului pot prezenta roșeață, cruste, pigmentare crescută sau scăzută, sau pustule. In unele cazuri pot prezenta mici semne de inflamație.

Inflamația care distruge foliculul de păr se află sub primul strat al pielii și de obicei nu se observă „procesul de cicatrizare” în fazele incipiente ale bolii.

În cele mai multe cazuri pielea afectată la nivelul scalpului este netedă fără păr și fără marcajele obișnuite ale porilor.

Alopeciile cicatriciale sunt clasificate în continuare în funcție de tipul de celule inflamatorii care distrug foliculul pilos în timpul stadiului activ al bolii. Inflamația poate implica preponderent limfocite sau neutrofile. Alopeciile cicatriciale care implică predominant inflamația limfocitară includ Lichen planopilaris, alopecia fibrozantă frontală, alopecia centrală centrifugală și pseudopeladă (Brocq).

Alopecia cicatricială ce se datorează inflamației predominant neutrofile, include foliculita decalvans.

Uneori inflamația trece de la un proces predominant neutrofil la un proces limfocitar.

Alopeciile cicatriciale cu un infiltrat inflamator mixt includ celulita disectantă și foliculita keloidali

Scopul nostru este de a trata cu ajutorul unei tehnici care este nedureroasă și implică un proces de vindecare rapid.

Specialiștii noștri au o experiență vastă în tratarea cazurilor complicate de alopecia cicatricială prin metoda minim invazivă Micro-Fue. 

Transplantul la nivelul zonelor cu alopecia cicatricială ajută la recuperarea estetică a pacienților care au cicatrici instetice la nivelul scalpului sau a altei zone acoperite în mod normal de păr.

Transplantul de barbă

Alopecia Barbae

Alopecia care apare la nivelul bărbii nu este altceva decât o formă de alopecie areată. 

 Alopecia barbae este o afecțiune autoimună în care foliculii dvs. de păr sunt atacați de propriul corp, provocând pierderi de păr la nivelul bărbii.

În mod obișnuit, căderea părului are loc în mici pete circulare, adesea de-a lungul liniei maxilare.

În timp ce cauzele exacte sunt necunoscute, deseori stresul psihologic și fizic sunt legate de alopecie. De asemenea, genetica poate juca un rol important fiind cea mai frecventă în cauza pentru  cei care au în familie persoane cu alopecie, astm sau alergii.

Transplantul de Barbă este singura soluție estetică eficientă!

Transplantul este în ultimii ani din ce în ce mai popular in rândul tinerilor care privesc barba nu numai ca un trend al modei, dar mai mult de atât un simbol al masculinității și puterii.

Transplantul de barbă se realizează folosind zona donatoare de la nivelul posterior al capului.

Firele de păr vor fi transplantate print-o tehnică specială care se diferențiază de transplantul la nivelul scalpului.

Transplantul de păr la femei

Aproximativ o treime dintre femei la nivel global, suferă de căderea părului (alopecie), printre femeile aflate la postmenopauză, până la două treimi suferă de subțierea părului sau de zone cu pierderea densității.

Căderea părului la femei are adesea un impact emoțional mai mare decât căderea părului la bărbați, deoarece este mai puțin acceptată din punct de vedere social pentru sexul frumos, podoaba capilara fiind un atribut al feminitatii

Alopecia poate afecta grav starea emoțională, încrederea în sine și calitatea vieții unei femei.

Specialiștii noștrii vor analiza cauzele ce au determinat căderea părului și vă vor propune un plan de tratament.

Vă prezentam posibilitatea folosirii tratamentelor complementare de stabilizare a căderii părului, vom analiza statusul hormonal și necesitatea efectuării unui transplant de păr.

În cazul în care transplantul de păr este necesar vom tunde doar o mică porțiune la nivelul cefei pentru a extrage grafturile de păr. Această zonă va fi acoperită foarte ușor de părul existent fără a fi vizibilă, in perioada de recuperare.

Zona care se va transplanta NU va fi tunsă, iar recuperarea va fi foarte rapidă.

Transplant de sprâncene

Până de curând, nu exista nicio modalitate de a reconstrui o sprânceană cu aspect natural. Însă acum este posibil datorită metodei unice Micro Fue - concepută special pentru a preveni cicatrizarea inestetică -ce conferă rezultate uimitoare.

Sprâncenele sunt extrem de importante oferă profunzime și expresie feței.

Atunci când sprâncenele sunt subțiri sau lipsesc în întregime (din cauza pensarii excesive, de exemplu), metoda Micro FUE poate ajuta la restaurarea sau restructurarea lor.

Când sprâncenele vor fi transplantate, este extrem de important ca părul să fie transplantat în forma și direcția potrivită.

Metoda Micro FUE folosește instrumente de precizie și necesită foarte puțin timp de recuperare, ceea ce înseamnă că sprâncenele se vor vindeca foarte repede.

De asemenea echipa operatorie are o experiență vastă în reconstrucția de sprâncene având la activ multe cazuri tratate cu succes in Clinici prestigioase din Europa.